Снимка PexelsНова заповед за маските издадоха в български град. В Кюстендил

...
Снимка PexelsНова заповед за маските издадоха в български град. В Кюстендил
Коментари Харесай

Маските в Кюстендил стават задължителни и на открито от днес

Снимка Pexels

Нова заповед за маските издадоха в български град. В Кюстендил от през днешния ден маските навън стават наложителни. Мярката ще важи до 21февруари. Градът към този момент мина границата от 300 инфектирани на 100 000 и по тази причина Областният спешен щаб на незабавно съвещание реши, че ограниченията против COVID-19 би трябвало да бъдат затегнати.

Контрол и инспекции ще се правят в огромните магазини. На нарушителите ще бъдат налагани наказания, заяви Нова Тв.

От щаба регистрират, че сегашната вълна се предава доста по-бързо спрямо предходните. В момента под карантина в Кюстендил са 471 души, за последния месец в болница са били настанени 100 лица.

„ Искрено се надявам да успеем да спазим новите правила. Мярката е въведена единствено на територията на Община Кюстендил, а не на цялата област. Хора, със подозрение за ковид, ще могат да си вършат бърз тест пред поликлиниките. Причината е, че лекарите се оплакват, че 70 % от идващите са позитивни. За момента мислим, че ограниченията са задоволителни и няма да се постанова преустановяване на образователните занятия ”, съобщи в изявление за „ Здравей, България ” регионалният шеф на Кюстендил Виктор Янев, представен и от " Флагман ".бг.
 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР